Boxspring ágy

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere.

Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését. Ezzel hozzájárul a test még precízebb megtartásához és extra kényelmet biztosít, mint egy felsőkategóriás lengéscsillapító.

A boxspring ágy fő funkciója az egy ponton keletkező nyomás hővé alakítása, mozgási energiájának elnyelése.

boxspring ágy matracal oldalnézetben

A boxspring ágy rendszere egy kombinált alvási szisztéma, mely egy adott, ill. ízlés szerint kiválasztott anyaggal behúzott, kárpitos ágy és a rajta fekvő matrac együttes kombinációját jelenti.

A boxspring ágy kerete egy masszív, stabil tartószerkezet, erősen összekötött rugózattal a belsejében. Szerepe, hogy a matrac tulajdonságait (formakövetés, alátámasztás) még hatékonyabbá tegye, növelje élettartamát, mint egy prémium minőségű  „lengéscsillapító”.
boxspring ágy matraccal és fedőmatraccal
A boxspring ágy már 150 évvel ezelőtt ismert volt főleg az Egyesült Államokban és a skandináv országokban.  Európában a szállodaipar elmaradhatatlan eleme lett. Szerkezetét tekintve a legstabilabb ágy-rendszer, mely a nagy terheléseknek is ellenáll. Magasabban tartja a matracot, így nívósabb  alvás és kényelmi szintet kínál. Higiéniai szempontból is előnyös, a matracot a padló szennyeződéseitől távol tartja.

A boxspring ágy és matrac együttes alkalmazása lehetőséget  nyújt  a kényelmes, testmagasságunktól és izomzatunktól  függő optimális ágyból való kiszálláshoz.

 

BOXSPRING vagy ÁGYRÁCS?

Amíg egy hagyományos ágy ágyrácsának minden lamellája, valamint a rácsot tartó keret betörhet, beszakadhat, berepedhet, addig a boxspring ágyaknál a matrac közvetlenül az ágykeretbe épített rugórendszeren fekszik. Ezáltal a ránehezedő súly egyenletesen oszlik el anélkül, hogy bárhol gyenge alátámasztási pont keletkezne.

A boxspring ágy + matrac kombináció nem csak az extrém stabilitásért felelős, hanem  fekvésünk, alvásunk, pihenésünk teljes komfortjáért is.

Forgolódhatunk bármilyen irányba alvás közben, a fekvési felület minden pozícióban egyenletes alátámasztást biztosít testünknek.

Nézze meg kínálatunkat: