Milyen a jó matrac?

Milyen a jó matrac?


A kérdés elegáns, közhelyes és lassan olyannyira lerágott csont a szakmán belül, hogy ezzel a már csak azok foglalkoznak, akik kezdik, vagy befejezik pályájukat.

Vagy mégsem?

A választ mindössze néhány mélyen szakmai fórumon találjuk csak meg. Egy kérdésre pedig a legjobb válasz az a bizonyos egyenes út. Egyszerű, tömör, mindenki számára érthető.

A jó matrac sokunk számára azt jelenti kényelmes, memória habból készül, bio, mosható szövettel borított. Mások számára a jó matrac a minőségi darabokat jelenti. Hogy mitől minőségi egy ágybetét, arról már kevesebbet tudunk, tudnak azok, akik egyszerűen a jót keresik. A jó ugye drága? Nem. A jó is lehet ár/érték arányban megfelelő.

a válasz a testünkben rejlik


Itt azért nem állnék meg. A jó matrac sajnos még mindig nem csak bio, memory-s, stb. A tömeg szerint a jó ágyrács teszi azzá, meg a téli-nyári oldal, a hideghabból felépített váz, vagy épp a táska vagy bonnell rugózat. Akadnak olyanok is, akik a földre és az ajtóra esküsznek. Igen, a magyar ember a "keményet szereti". Elhangzik, hogy a jó matrac magas, másoknak alacsony, "a 20 centisnél nagyobb", a latex, a török, az amerikai... Véget nem érő válaszok egy nem is létező kérdésre. Pedig az igazi válasz ott van, mindenki testében.

 

Milyen a jó matrac?

A válasz:

A jó matrac egész éjjel mesél nekünk, segít megfordulni, ellazulni. Erejével megtámaszt, kíméli a vállat, simogatja a nyakunkat, segít felülni. Nyáron hűsít és tisztán tart, szellőzik, ha melegünk lenne a takaró alatt. Távol tartja magától a port, atkák. A jó matrac fekhelyünk dísze, hálószobánk ékessége, tisztasága, mint fehér kesztyű a kézen. A jó matrac könnyedén elaltat és egészségesen ébreszt bennünket 5-6 óra elteltével.

 

 

Blogunkban bemutatjuk azokat a matracokat, amik tesztünk során ezen gondolatsornak megfelelnek, egytől-egyig.